Лупите задължителни ли са? Мнения за тази система https://www.xenon.bg/product/75/xeno...garantsia.html ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ксенон за Alfa 156 facelift? Мнения за xenon.bg?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеКсенон на рефлекторен фар, не е добра идея.
Comment
-
Mии зависи от настройката.
И на мен ми присветваха когато взех колата (с ксенон на рефлекторен фар), но след 2-3 опита успях да ги регулирам вече правилно. Всека седмица карам вечер по 500км и от както съм ги регулирал никой не ми е присветкал. Явно не заслепяват вече.
С лупите освен че ще дадеш доста пари (100+лв) , ами има и мнооого занимавка. За да се свалят фаровете се свалят двете предни колела, подкалниците, бронята и решетките отпред. После свалените фарове се греят с топъл въздух за да се разлепят "стъклата" , монтираш лупите, и после същата процедура наобратно.
Не си заслужава според мен - цял ден работа е това...
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеMии зависи от настройката.
И на мен ми присветваха когато взех колата (с ксенон на рефлекторен фар), но след 2-3 опита успях да ги регулирам вече правилно. Всека седмица карам вечер по 500км и от както съм ги регулирал никой не ми е присветкал. Явно не заслепяват вече.
С лупите освен че ще дадеш доста пари (100+лв) , ами има и мнооого занимавка. За да се свалят фаровете се свалят двете предни колела, подкалниците, бронята и решетките отпред. После свалените фарове се греят с топъл въздух за да се разлепят "стъклата" , монтираш лупите, и после същата процедура наобратно.
Не си заслужава според мен - цял ден работа е това...
П. С до колега, който пусна темата, да потърси във важната тема има линк как се слагат лупи на фара, нека да я разгледа и да прецени иска ли и може ли да се справи, ако трябва ще помгнем със съвети или с труд, ако можем, а ако прецени, че не е за него тази работа, по-добре да даде фаровете за рециклиране в специализиран сервиз.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеТова, че хората вече са се отказали да светят на всеки втори по пътя не значи, че не им вадиш очите вечер.
Като си забравя фаровете за мъгла пуснати, отсрещните водачи ми присветват постоянно, значи ги дразни.
Срещу ксенона нямам "оплаквания" след регулирането, значи не ги дразни.
Comment
-
Тея чертежи са приложими при "заводски" фарове.
С ксенон на рефлекторен фар няма ясно видими граници и линии. Прехода е плавен от светло към тъмно. Не е отрязан.
Дори и да успееш по някаква невероятна случайност да намериш подходящ под и стена(а това е невъзможно... на три или четири различни места пробвах, два гаража, хале, паркинг пред блок, все различно изглежда) пак нищо няма да направиш.
Затова целта е да изпълниш двете изисквания - да виждаш хубаво и да не пречиш на останалите...Last edited by dhtj; d.m.y г., 14:58.
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеПросто е: щом всички са доволни - проблем няма.
Обещавам, ако някога ми присветнат двама човека за една вечер, да похарча 200 лева за лупи, да загубя цял ден в труд и да си счупя фаровете в опит да ги разглобя.
П. С. пак се оказах най-големия балък, че направих нещата както трябва.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеНещата са още по-прости. Падаш се на полицай, който наистина си върши работата и те глобява, отиваш на ГТП и ти спират колата от движение до решаване на проблема, или си продължаеаш така и всяка вечер те сърби г*за от добри мисли.
На тва му викам аз - практически издържано. Другото е ала-бала.
П.П. Не съм казал че с лупи е грешно. Напротив. Това е правилния начин. Но е труден и скъп. И не искам да дам 200 лева за фарове на кола дето струва 1500.
Comment
Comment